Majonez Kętrzyński
Majonez kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw. Majonez posiada jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie. Zapach charakterystyczny dla majonezu. Smak lekko kwaskowaty właściwy dla użytych przypraw. Majonez kętrzyński jest doskonałym dodatkiem do sałatek, jaj i wędlin, może stanowić również cenny zamiennik masła i margaryny w przygotowaniu kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.Skład:
- olej rzepakowy 63%
- woda, musztarda, ocet spirytusowy
- gorczyca sól, ekstrakt przypraw
- żółtka jaj 6%
- cukier, substancja zagęszczająca
- guma guar, guma ksantanowa
Moja opinia:
Majonez jest bardzo pyszny, lekko kwaskowaty , ale na szczęście nie czuć w nim octu. Jego konsystencja jest dość gęsta, więc nada się świetnie zarówno do kanapki jak i do sałatki. Mały minusik za dostępność u mnie w mieście nigdzie go nie znalazłam. Ja spróbowałam i dla mnie majonez jest pyszny i polecam go każdemu.
Moja ocena: -5/5
Produkt testowałam dzięki współpracy ( co nie wpłynęło na moją ocenę )
Próbowałam, do sałatki się nadaje, ale mimo wszystko do jajek gotowanych np nic nie przebije winiary dekoracyjnego. Ten jak dla mnie za bardzo czuć octem :)
OdpowiedzUsuńW razie wolnej chwili zapraszam do mnie www.double-identity.blogspot.com
Pozdrawiam :)
Nam zasmakował :)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam majonezu ;D
OdpowiedzUsuńu mnie zagościł już na stałe :)
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś, dobry.
OdpowiedzUsuńLubię ich majonezy :)
OdpowiedzUsuńkiedyś miałam go i był dobry :)
OdpowiedzUsuńKiedyś próbowałam i był dobry:) Ja już od dawna obserwuję;) http://kasiowetestowanie.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńwypróbowałam i faktycznie niczego sobie :) muszę jeszcze post napisać, jakoś nie mogę się dziś ogarnąć ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten majonez:)
OdpowiedzUsuń