to tradycyjny smak, którego zachwyca nawet najbardziej wybrednych miłośników słodkości. O jego wyjątkowości decyduje doskonale wyważona mieszanka składników i przypraw oraz piękny korzenny aromat. Przepis jest prosty, szybki w przygotowaniu i niczym nie różni się od domowych wypieków. Można go wzbogacać ulubionymi dodatkami jak miód, migdały, konfitura, rodzynki. Efekt zawsze jest niezawodny: chrupiąca skórka i wilgotne w środku ciasto. Długo zachowuje świeżość. Jest znakomitym uzupełnieniem rodzinnych spotkań. Można go podawać w formie ciasta lub tworzyć z niego małe pierniczki.
W środku opakowania znajduję się torebka z gotową mieszanką do której wystarczy dodać wodę, oraz olej.
Wymieszaną mieszankę wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
Tak prezentuję się gotowy piernik, znikł tak szybko że nie zdążyłam zrobić nawet polewy :)
Moja opinia :
Ciasto jest idealne dla osoby, która ma 2 lewe ręce do pieczenia jak i dla osób które szybko chcą mieć pyszne ciasto, które na 100% zawsze się upiecze tak jak trzeba. Samo przygotowanie jest dziecinnie proste a smak pyszny. Do tego ten śliczny zapach piernika roznoszący się po całym domu. Piernik ma jedną wadę :) strasznie szybko znika z talerza, ledwo co udało mi się go uwiecznić na zdjęciu. Polecam jak najbardziej.
Ale bym zjadła takiego pierniczka :)
OdpowiedzUsuńMniam:)
OdpowiedzUsuńU mnie też będzie dzisiaj o słodkościach;)
Robimy w domu i uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuńzjadlabym;P
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam piernika... :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam piernik :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty ;)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńApetycznie sie prezentuje :)
OdpowiedzUsuńmmm ale pyszności, smakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńpyszne są te pierniki ;) I zawsze wychodzą :D
OdpowiedzUsuń