![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhToUBm6kq97YWMWdmxiPdF4ef8dnBLs3YJSSuDunB0M7T2MelbVdGmA5JWMGz_gXm7fVeEZhFvbsz2bAEOW3Q1VAyL-aO0hMW0kdQ-0FN6wqykelvXiOSfBjUUJIagqc4NZeAoHN2fjaeNRC9lKIahxhLhorip2hIH3ejAqa7D93L_2yIrbsLqqjwj3w/w640-h640/20230205_192040.jpg)
Najmniejsza na świecie fabryka cukierków działa na 50 metrach kwadratowych, tak tak dobrze czytacie :)
Ulica Grodzka w Krakowie to tam można cofnąć się do czasów dzieciństwa i zobaczyć jak od podstaw tworzy się lizaki czy też cukierki.
Wszystkie słodycze produkowane w tej Manufakturze są w 100% wytwarzane ręcznie, bez ulepszaczy , przy użyciu tylko naturalnych barwinków. Co ważne w tych czasach , gdy dużo osób choruje karmelki i lizaki nie zawierają glutenu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSqO6WgXsUDi1ME7R3iU4-jLt_ZLn6oDFZYeaKlkHIc_5xADwtvwARZaRWL_H3Y7Kstc6vZmqpWbCE230erodrc1wEXQa1_i111wBPPePnnG4FJNx8SxNLH_SoFsZ_RG2FVYGxWaRhBIsW4R_GKTWdXo6fssDnpAAKNOQwijnLvhHngfruYS-cuD3fcQ/s320/20230205_191726.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK_eISh48quRocMgqcq6lcn8pbcLRLM4Qbf10btVHgaMEOKNPEulfS89Lo4NBFyfw3ohM_c-P5Q7_CcDmyBl1pQmUhxnqdvLANTjWr510IqbResysZUl16e8vmlT7IgCMR7E6CHfJyMWRW1tuvxZEdmHKjEr3WRbemTNBMabbpxBiwcyfNxx-e3o-qyQ/s320/20230205_191620.jpg)
Jeżeli macie firmę i chcecie zaskoczyć swoich klientów to wystarczy , że wyślecie logotyp a Ciuciu Cukier Artist stworzy i wkomponuje go w wybrane słodycze. Dzieci natomiast mogą wziąć udział w warsztatach i przekonać się jak to od podstaw tworzy się np. lizaka. A może marzą Wam się niezapomniane urodziny ? W tej fabryce Wasze marzenie może się spełnić.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhedFrGd_7t_dpYvQnCPV47o8KIVk6GVhht2DIv_TqQ45xJb7T8n521ZiXZR8eOgwmKugpuEjteUuZd4FHmWUVutHrEHcvxLOadbyNPXZ-rvO14HbhBK_EGcvqkLlwhoNwHFNuk6jcr1_cLuV7ya0uZxK0U7FlkykXlMjBxO27WktQSRboD3dZcKHDRZA/s320/20230205_191629.jpg)
Same słodycze są przepyszne a do tego wyglądają nieziemsko. Zachwycają się nimi nie tylko dzieci , ale również dorośli. Są tak piękne , że aż żal je jeść. Mnie urzekły karmelki , które zawsze mam ze sobą w torebce . Natomiast moje dzieciaki od razu porwały lizaki .
Ślicznie wyglądają te cukierki.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie rzemieślnicze wyroby :) zwykle nie mają szkodliwych substancji w składzie, mają za to intensywniejszy smak i mniej cukru :) karmelki, czekolady ręcznie robione, lizaczki, czy krówki to zdecydowanie coś co lubię :)
OdpowiedzUsuńŚliczne cukierasy! Całe wieki nie jadłam lizaków!
OdpowiedzUsuńtakie mniejsze firmy często mają fajniejsze oferty niż te duże :D bo eksperymentują, ryzykują, a nie stawiają po prostu na smak wanilii i truskawki które każdy chyba lubi. w takich mniejszych manufakturach kupiłam krem orzechowy z masła orzechowego, miodek ze spiruliną, czy krówki o smaku kawowym :D
OdpowiedzUsuńWow, ręcznie wytwarzane słodycze bez ulepszaczy i glutenu to rzadkość. Chciałabym spróbować te przepyszne karmelki!
OdpowiedzUsuń