Najmniejsza na świecie fabryka cukierków działa na 50 metrach kwadratowych, tak tak dobrze czytacie :)
Ulica Grodzka w Krakowie to tam można cofnąć się do czasów dzieciństwa i zobaczyć jak od podstaw tworzy się lizaki czy też cukierki.
Wszystkie słodycze produkowane w tej Manufakturze są w 100% wytwarzane ręcznie, bez ulepszaczy , przy użyciu tylko naturalnych barwinków. Co ważne w tych czasach , gdy dużo osób choruje karmelki i lizaki nie zawierają glutenu.
Jeżeli macie firmę i chcecie zaskoczyć swoich klientów to wystarczy , że wyślecie logotyp a Ciuciu Cukier Artist stworzy i wkomponuje go w wybrane słodycze. Dzieci natomiast mogą wziąć udział w warsztatach i przekonać się jak to od podstaw tworzy się np. lizaka. A może marzą Wam się niezapomniane urodziny ? W tej fabryce Wasze marzenie może się spełnić.
Same słodycze są przepyszne a do tego wyglądają nieziemsko. Zachwycają się nimi nie tylko dzieci , ale również dorośli. Są tak piękne , że aż żal je jeść. Mnie urzekły karmelki , które zawsze mam ze sobą w torebce . Natomiast moje dzieciaki od razu porwały lizaki .
Ślicznie wyglądają te cukierki.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie rzemieślnicze wyroby :) zwykle nie mają szkodliwych substancji w składzie, mają za to intensywniejszy smak i mniej cukru :) karmelki, czekolady ręcznie robione, lizaczki, czy krówki to zdecydowanie coś co lubię :)
OdpowiedzUsuńŚliczne cukierasy! Całe wieki nie jadłam lizaków!
OdpowiedzUsuńtakie mniejsze firmy często mają fajniejsze oferty niż te duże :D bo eksperymentują, ryzykują, a nie stawiają po prostu na smak wanilii i truskawki które każdy chyba lubi. w takich mniejszych manufakturach kupiłam krem orzechowy z masła orzechowego, miodek ze spiruliną, czy krówki o smaku kawowym :D
OdpowiedzUsuńWow, ręcznie wytwarzane słodycze bez ulepszaczy i glutenu to rzadkość. Chciałabym spróbować te przepyszne karmelki!
OdpowiedzUsuń