Najmniejsza Manufaktura Cukierków na świecie zachwyca swoimi produktami.

By | 08:27 5 comments




Kto z Nas nie lubi słodyczy :) Oczywiście należy pamiętać by jeść je z rozsądkiem.

Najmniejsza na świecie fabryka cukierków działa na 50 metrach kwadratowych, tak tak dobrze czytacie :) 

Ulica Grodzka w Krakowie to tam można cofnąć się do czasów dzieciństwa i zobaczyć jak od podstaw tworzy się lizaki czy też cukierki. 

Wszystkie słodycze produkowane w tej Manufakturze są w 100% wytwarzane ręcznie, bez ulepszaczy , przy użyciu tylko naturalnych barwinków.  Co ważne w tych czasach , gdy dużo osób choruje karmelki i lizaki nie zawierają glutenu. 


Jeżeli macie firmę i chcecie zaskoczyć swoich klientów to wystarczy , że wyślecie logotyp a Ciuciu Cukier Artist stworzy i wkomponuje go w wybrane słodycze. Dzieci natomiast mogą wziąć udział w warsztatach i przekonać się jak to od podstaw tworzy się np. lizaka. A może marzą Wam się niezapomniane urodziny ? W tej fabryce Wasze marzenie może się spełnić. 



Same słodycze są przepyszne a do tego wyglądają nieziemsko. Zachwycają się nimi nie tylko dzieci , ale również dorośli. Są tak piękne , że aż żal je jeść. Mnie urzekły karmelki , które zawsze mam ze sobą w torebce . Natomiast moje dzieciaki od razu porwały lizaki . 






Nowszy post Starszy post Strona główna

5 komentarzy:

  1. Ślicznie wyglądają te cukierki.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie rzemieślnicze wyroby :) zwykle nie mają szkodliwych substancji w składzie, mają za to intensywniejszy smak i mniej cukru :) karmelki, czekolady ręcznie robione, lizaczki, czy krówki to zdecydowanie coś co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczne cukierasy! Całe wieki nie jadłam lizaków!

    OdpowiedzUsuń
  4. takie mniejsze firmy często mają fajniejsze oferty niż te duże :D bo eksperymentują, ryzykują, a nie stawiają po prostu na smak wanilii i truskawki które każdy chyba lubi. w takich mniejszych manufakturach kupiłam krem orzechowy z masła orzechowego, miodek ze spiruliną, czy krówki o smaku kawowym :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow, ręcznie wytwarzane słodycze bez ulepszaczy i glutenu to rzadkość. Chciałabym spróbować te przepyszne karmelki!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz, który motywuje mnie do dalszej pracy. Staram się w 1 kolejności odwiedzać blogi, które pozostawiają ślad u mnie.

Proszę o NIE SPAMOWANIE trafię do Was :)